Köket

Hej

Mitt namn är Astrid Woller och jag  arbetar här på Stensbo skola som kock eller krubbfixare (titel enligt fd elev Arvid).

Här får barnen en välbalanserad måltid som lagas från grunden.  Varje dag serveras grönsaker, bröd, smör och mjölk till varje måltid.

Jag försöker handla så ofta som möjligt ekologiska och rättvisemärkta råvaror.

Inköpen görs till största del från Servera. En del kött köps in från Håvs gård och RJ:s i Varekil alltså närproducerat.

En dag i veckan serveras en vegetarisk rätt för att minska köttkonsumtionen för en hållbar miljö.

Jag följer skolverkets riktlinjer för näringsriktig mat genom att använda Skolmat Sveriges verktyg.

Med jämna mellanrum uppdaterar jag mina kunskaper om allergier, livsmedelshygien och egenkontroll HACCP.

Om ditt barn har någon allergi eller intolerans krävs läkarintyg eller kontakta vårt elevhälsoteam.

Kontakta mig gärna på skolans telefon: 0304-52194